Brandstof is duur, maar is de tank volledig leeg rijden de oplossing?

Brandstof is duur, maar is de tank volledig leeg rijden de oplossing?

[yoast-breadcrumb]

Het is nu verleidelijker dan ooit om door te rijden totdat de laatste druppel brandstof in zicht is, want brandstof is duur. Toch is het beter om dit niet te doen. Naast het gevaar om met een lege tank aan de zijkant van de weg te staan, blijkt het ook nog eens heel slecht te zijn voor de motor. In deze blog gaan we hier dieper op in en vertellen we, waarom u dit risico beter niet kunt nemen.

Eerlijk is eerlijk: het is best wel logisch dat we het massaal doen: doorrijden tot de laatste druppel. Brandstof is duur, dus mensen tanken het liefst zo min mogelijk. Hoewel dit een logische reactie is, is dit niet goed. De auto’s worden tegenwoordig goed uitgerust met mooie technologie en snufjes. Ze kunnen daarom ook exact aangeven hoeveel kilometer er nog gereden kan worden, voordat u inderdaad aan de zijkant van de weg eindigt. Sterker nog: zelfs wanneer u de nul aantikt, kan de auto vaak nog een paar kilometer doorrijden. Toch wordt afgeraden door de ANWB.

Brandstof leeg rijden is slecht voor de motor

Het leeg rijden van de tank heeft als meest voor de hand liggende gevolg, dat de auto stil komt te staan. De meeste dieselauto’s rijden weer rustig weg, nadat ze zijn aangevuld met de diesel. Als dit niet gebeurt heeft de eigenaar wat meer pech. Dan moet er namelijk een expert langskomen om de motor te ontluchten, voordat de auto weer weg kan rijden. Een benzinemotor kan beschadigd worden door de oververhitting die het leeg rijden van de motor veroorzaakt. Op lange termijn zorgt dit ook voor slijtage bij de motor, volgens de ANWB.

Vuil en vettigheid, verzamelen zich ook op de bodem van de tank. Dat is nog een reden om minimaal een kwart van de brandstof in de tank te bewaren.

Brandstof is duur: kies voor elektrisch

De benzineprijzen en de dieselprijzen zijn erg hoog geworden. Nederland heeft hier momenteel massaal last van. Gelukkig is er een ander alternatief: elektrisch rijden. Dit bespaard niet alleen in de kosten, maar het is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Bent u geïnteresseerd in het leasen van een elektrische auto? Bekijk dan ons assortiment of neem vrijblijvend contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Ijsseldelta Autolease.

Aanmelden nieuwsbrief
Bob Hemmers Ijsseldelta Autolease

Maak kennis met IJsseldelta Lease en Financiering

Bij Ijsseldelta Lease en Financiering hebben we oog voor iedere klant. We vinden het belangrijk dat we iedere vraag perfect behandelen. Daarom zorgen we ook voor een goede bereikbaarheid. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor operational lease in Zwolle en omstreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Om altijd op de hoogte te blijven van onze updates en ontwikkelingen kunt op op deze pagina kijken. Hier delen we het laatste nieuws van Ijsseldelta Lease en Financiering en de autoindustrie.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Contact opnemen

 

Kleefstraat 8, 8028 PR, Zwolle

Snel navigeren

  • Operational lease
  • Jong gebruikte lease
  • Carunited
  • Service
  • Over ons
  • Contact

Contact opnemen

 

Kleefstraat 8, 8028 PR, Zwolle

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten