3 tips om pech te voorkomen en uw auto klaar te maken voor de winter

3 tips om pech te voorkomen en uw auto klaar te maken voor de winter

[yoast-breadcrumb]

De wintertijd is inmiddels weer volop in gang en de temperaturen kelderen naar beneden. Helaas, de tijd om de zomer echt vaarwel te zwaaien is gekomen. Dat betekent ook dat de auto’s weer winterklaar gemaakt moeten worden, want de meeste complicaties komen in de winter. Wat moet u allemaal doen om zonder ongelukken tijdens de winter te komen? En hoe kunt u dit het gemakkelijkst verwezenlijken? In deze blog frissen we het allemaal weer bij u op en geven we u tips. 

1. Kies de juiste motorolie in de winter

Motorolie moet altijd van kwaliteit zijn, dat is essentieel. In de winter moet het niet alleen van kwaliteit zijn om de voor de hand liggende redenen, maar ook omdat het het verschil kan maken tussen het wel of niet kunnen starten van uw koude motor. In de winter kunt u het best kiezen voor een olie waarbij het getal achter de W zo laag mogelijk is. De W staat voor de weerstand van de koude olie. Des te lager de W, des te beter de doorstroom van de olie is. Dat is belangrijk, want dan kan de olie zich eerder verspreiden over de in te smeren gedeeltes van de motor en is de kans op slijtage dus kleiner. Houd er wel rekening mee dat u geen waarde in de motor gebruikt die lager is dan dat de motor aankan. Dat kunt u terugvinden in het instructieboekje van de auto. 

2. Sla spullen voor de winter in

De juiste motorolie is nog niet helemaal genoeg om vlekkeloos door de wintermaanden te rijden. Er zijn nog een aantal andere dingen die u het best kunt aanschaffen. Zo voorkomt u problemen, moeilijkheden en houdt u de auto in optimale staat, ook tijdens de wintermaanden. Er zijn een paar dingen die u op uw verlanglijstje kunt zetten om zo min mogelijk complicaties in de winter te krijgen. De eerste is de anti-vriesvariant van ruitensproeiervloeistof, u kunt dit herkennen aan de blauwe kleur van het vloeistof. Normale ruitensproeiervloeistof is geel of roze. Wij adviseren daarnaast om ruitenontdooier te halen, als vierde adviseren wij slotontdooier (die u uiteraard beter niet in de auto kunt bewaren) en als laatste ijskrabbers. Wij raden u ook aan om een speciaal deken te kopen om uw voorruit te beschermen, dat scheelt een hele hoop ijskrabben. 

3. Vervang de banden

Hoewel het niet verplicht is, is het wel verstandig om winterbanden of all-season banden op uw auto te zetten. Door de profieldiepte van minimaal vier millimeter heeft u een stuk meer grip op de weg. U kunt de winterbanden na de winter het best wel weer van de auto verwijderen. Het klinkt erg verleidelijk om de winterbanden erop te laten zitten, maar dat is zonde, omdat winterbanden erg snel slijten en erg duur zijn. Sterker nog; ze slijten nog sneller wanneer de temperatuur boven de 7 graden ligt. Vervang de zomerbanden daarom ook niet te vroeg. Winter betekent gelukkig niet alleen kou, ook gezelligheid, (ironisch genoeg) warmte en vaak ook het verlopen van lease contracten. Verloopt het contract van uw lease auto en bent u opzoek naar een nieuwe? Neem dan eens een kijkje tussen de auto’s die wij te bieden hebben. Neem vrijblijvend contact op om meer informatie te vergaren of uw brandende vragen beantwoord te krijgen. 

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Ijsseldelta Autolease.

Aanmelden nieuwsbrief
Bob Hemmers Ijsseldelta Autolease

Maak kennis met IJsseldelta Lease en Financiering

Bij Ijsseldelta Lease en Financiering hebben we oog voor iedere klant. We vinden het belangrijk dat we iedere vraag perfect behandelen. Daarom zorgen we ook voor een goede bereikbaarheid. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor operational lease in Zwolle en omstreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Om altijd op de hoogte te blijven van onze updates en ontwikkelingen kunt op op deze pagina kijken. Hier delen we het laatste nieuws van Ijsseldelta Lease en Financiering en de autoindustrie.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Contact opnemen

 

Kleefstraat 8, 8028 PR, Zwolle

Snel navigeren

  • Operational lease
  • Jong gebruikte lease
  • Carunited
  • Service
  • Over ons
  • Contact

Contact opnemen

 

Kleefstraat 8, 8028 PR, Zwolle

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten